Kiting

Eit ope område og god vind er det som skal til for å kunne kite. Det har me mykje av på Dyranut.

Her kiter du rett utom døra, i eit av Norges beste kiteområde. Etter ei god natt søvn i koselege fjellrom med eige bad og vedomn sjekker du vindtilhøva på veg til frukostbordet.

Etter ein aktiv dag med den friskaste vinden du kan tenka deg i ansiktet, så venter me på deg med fyr i peisen og herleg heimalaga middag.

Me planlegg kitekurs på Dyranut i april. Meir info og dato kjem snart.

Eksempel på kursprogram frå Kitekurs.no som skal halda kurset:

Fredag:

Vi møtes klokken 21:00 fredag kveld på Dyranut for å bli litt bedre kjent samt gjennomgå første del av teorien. Vi vil samtidig gjennomgå litt av utstyret vi skal bruke resten av helgen. Tidspunktet er fleksibelt dersom vi har deltakere som ikke rekker frem i tide.

Lørdag:

Frokost kl 08.00 – 09.00.

Kursstart 9:30 – 10:00

Hvor vi reiser avhenger av vind og snøforholdene men vi har muligheten til å bruke hele Hardangervidda langs RV 7 som lekeplass.

Når vi er på plass på spotten går vi gjennom kite, opp- og nedrigg, sikkerhetsrutiner, og flyteknikker. Vi holder på ute til ca kl 16.

Søndag:

Frokost kl 08.00 – 09.00.

Alle våre deltagere har forskjellige behov og læringskurve. Felles for de alle er at søndagen er en dag full av progresjon og morro! Enkelte er tidlig ute og mester flyving av kite tidlig og er på ski/brett allerede lørdag ettermiddag, men de aller fleste bruker søndagen til å finpusse på flyteknikker før ski/brett blir lagt til. Vi bruker søndagen til å tilrettelegge for hver enkelt på det nivået han/hun er. Noen trenger ekstra tid til å få hjelp til å krysse, andre ønsker tips og råd om å kite i terrenget. Lunsj spises ute, tidspunktet varierer og avhenger av dagens værmelding.

Kurset avsluttes ca klokken 16:00

PAKKELISTE

• Ski/Snowboard inkl.støvler

• Hjelm/Goggels

• Vindtett jakke/bukse

• Dunjakke eller annen varm jakke

• Hansker, varme votter, lue, hals

• Superundertøy/Ullundertøy

• Kuldekrem og solkrem

• Termos

– For skikjørere med stive eller kalde støvler anbefaler vi å ta med en varm, høy vintersko i tillegg, som det er lettere å bevege seg i før begynner å kite med ski beina.

– Mangler du noen av tingene på listen over, ta kontakt med oss senest 2 dager før kursstart – så kan du leie.

VÅRT UTSTYR

Vi bruker kun det beste ustyret som finnes på markedet i dag. Alle våre kiter og trapeser er nye og blir gjennomgått grundig etter hvert kurs slik at alt utstyr er klart til bruk når du er på kurs hos oss. Kitene vi bruker er fra verdens ledende kitemerke – www.cabrinhakites.com. Modellen vi bruker heter Cabrinha RADAR. Kiten er enkel å relaunche, progressiv og den innhar markededets ledende sikkerhetssystem. Samtidig er dette en kite som brukes av profesjonelle så vel som nybegynnere. Vi har tilgang til alle størrelser, fra 4 til 14 kvm, og benytter oss av de forskjellige størrelsene avhengig av kursdeltakerens vekt og dagens vindforhold.

TILBUD PÅ KITEUTSTYR ETTER ENDT KURS

Etter endt kurs vil deltageren motta en anbefaling på utstyr basert på behov og ønsket progresjon og kjørestil. Vi har en egen avtale med Cabrinha og kan tilby deltagerne på våre kurs gode rabatter på kitepakker og annet kiterelatert utstyr etter endt kurs.

DIN GARANTI

Vi er opptatt av at du som kursdeltaker skal være fornøyd og føle at du får valuta for pengene. Dersom værgudene skulle være vanskelige og det ikke blir mulig å gjennomføre kurset på en tilfredsstillende måte, vil vi tilby deg en ny plass på et annet kurs kostnadsfritt. Det kaller vi “vindgaranti.”

ALDERSGRENSE

Kiting passer for alle aldre – fra 10 til 80 år. Alle deltakere under 18 år må ha med skriftlig godkjennelse fra en foresatt. Er deltakeren under 15 år må dette skje i følge med en voksen.

KURSANSVARLIG

Kursansvarlig på Dyranut er Camilla Ringvold. Har du spørsmål, spesielle behov eller ønsker mer informasjon om kurset kan hun kontaktes på [email protected] eller telefon: 95 25 73 38